Bănci și Asigurări

Fortis emite în premieră de săptămâna viitoare cecuri şi bilete la ordin

Autor: Ciprian Botea

27.09.2012, 00:00 321

Fortis Bank, un jucător de talie redusă pe plan local controlat de grupul francez BNP Paribas, începe să emită de săptămâna viitoare cecuri şi bilete la ordin, potrivit unei solicitări adresate la sfârşitul lunii august Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Solicitarea a fost trimisă către ARB în condiţiile în care Fortis avea nevoie de acordul băncilor membre ale asociaţiei pentru a adera la Convenţia privind decontarea interbancară a instrumentelor de debit. Fortis a intrat pe piaţa locală în 2008 prin deschiderea unei sucursale care oferă servicii corporate. Banca a rămas însă cu o prezenţă discretă, la finalul anului trecut având sub administrare active de numai 400 milioane de lei (93 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 0,12%.

Intrarea pe zona de emitere cecuri şi bilete la ordin vine în contextul în care subsidiara locală a intrat recent sub controlul francezilor de la BNP Paribas, care au preluat o parte din activele grupului belgian Fortis, puternic afectat de criza din ultimii ani. Tranzacţiile efectuate prin cecuri şi bilete la ordin s-au ridicat la 68 miliarde de lei (16 mld. euro) anul trecut, potrivit datelor BNR, şi sunt o sursă importantă de venituri din comisioane pentru bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO