Bănci și Asigurări

Gabriels, RBS: Căutăm dealuri pe corporate, pe retail renunţăm la creditele fără garanţii

Autor: Adrian Voicu

09.09.2010, 12:57 48

RBS România, filiala locală a grupului Royal Bank of Scotland,naţionalizat anul trecut de guvernul britanic, se va orienta dinnou cu precădere spre zona tranzacţiilor pentru clienţii corporate,în timp ce ponderea operaţiunilor de retail va fi redusă, spuneJohan Gabriels, care a preluat la sfârşitul anului trecutconducerea operaţiunilor.

"Vom creşte bilanţul pe partea de corporate. Avem dealuri înlucru, care vor începe să se concretizeze în perioada următoare.Semestrul al doilea va fi mai bun decât prima jumătate a anului", aspus Gabriels la un eveniment organizat cu ocazia sărbătorii a 15ani de prezenţă a băncii pe piaţa locală (până în 2008 banca afuncţionat sub brandul ABN Amro).
Gabriels admite însă că până în decembrie nu va reuşi să recuperezescădere din primele şase luni, activele fiind la iunie cu 15% subnivelul din vara anului trecut. RBS are credite de circa 830 demilioane de euro în zona corporate şi 544 de milioane de euro peretail, potrivit datelor pe primul semestru publicate de grup laLondra.

"Vom reduce portofoliul de credite de consum. Nu mai vreauastfel de credite"spune Gabriels. Practic, produsele de retail vorfi oferite doar "la pachet" cu soluţiile de finanţare pentrucompanii, respectiv banca va încerca să atragă managerii însegmentul serviciilor VIP, iar pentru angajaţi va veni cu conturide salarii şi credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO