Bănci și Asigurări

Grupul american bancar Citi o numeşte pe Mihaela Peneş în funcţia de director trezorerie şi pieţe financiare pentru România şi Bulgaria

Grupul american bancar Citi o numeşte pe Mihaela Peneş...

Autor: Claudia Medrega

01.02.2023, 11:46 427

Citi a anunţat numirea Mihaelei Peneş în funcţia de director trezorerie şi pieţe financiare pentru România şi Bulgaria, ea urmând să fie responsabilă de creşterea diviziei de trezorerie şi pieţe financiare a Citi din cele două ţări, continuând să sprijine clienţii băncii într-un mediu macroeconomic şi geopolitic volatil.

Ea se va alătura, de asemenea, comitetelor de management ale Citi din cele două ţări, sprijinind strategiile de creştere de pe ambele pieţe.

Divizia de trezorerie şi pieţe financiare a Citi oferă soluţii personalizate, analize macroeconomice precum şi soluţii de management al lichidităţilor şi al riscului care sprijină strategiile de investiţii şi tranzacţionare ale corporaţiilor, instituţiilor, guvernelor, investitorilor şi intermediarilor din întreaga lume, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Fie că oferă soluţii de hedging pentru fluxurile valutare, gestionează investiţii internaţionale sau emite opinii specializate despre dinamica pieţei, echipa noastră de trezorerie şi pieţe financiare ajută clienţii să valorifice prezenţa globală unică a Citi, platformele avansate de tranzacţionare şi suita noastră cuprinzătoare de instrumente de gestionare a riscurilor. Sunt încrezător că Mihaela Peneş va continua să dezvolte cu succes această divizie, ca un partener de top pentru corporaţii, investitori instituţionali şi guverne în îndeplinirea obiectivelor financiare din toate clasele de active şi valute”, a declarat Samir Karia, directorul general al Citi România, despre numirea Mihaelei Peneş în noul rol.

Mihaela Peneş îi succede lui Grigoriy Ananiev, care a fost promovat în rolul de director trezorerie şi pieţe financiare pentru regiunea Europa Centrală în cadrul Citi.

Anterior, Mihaela Peneş a condus divizia de vânzări şi soluţii pentru instituţii financiare, acoperind România, Bulgaria şi alte 11 ţări, un rol pe care îl va păstra.

Mihaela Peneş are aproape 20 de ani de experienţă în servicii financiare. Ea face parte din echipa Citi din 2006, unde a ocupat roluri din ce în ce mai importante în servicii pentru clienţi, vânzări pentru clienţi instituţionali şi pieţe financiare. Mihaela este licenţiată în economie şi drept, este absolventă a unui program de masterat al Doctoral School of Finance and Banking (DOFIN) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi are o certificare Chartered Financial Analyst eliberată de CFA Institute.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO