Bănci și Asigurări

Grupul austriac VIG a finalizat achiziţia companiilor de asigurări Aegon din România şi Polonia. În următoarele săptămâni va lua o decizie cu privire la modul în care va integra companiile nou achiziţionate

Grupul austriac VIG a finalizat achiziţia companiilor de...

Autor: Mircea Nica

02.06.2023, 09:00 319

♦ În regiunea Europei Centrale şi de Est, VIG a achiziţionat de la grupul olandez Aegon circa 15 companii în Ungaria, Turcia, Polonia şi România ♦ Aceasta corespunde unui volum total de prime generate de companiile de asigurări de 677 mil. euro, din care o parte importantă a fost deja consolidată.

Grupul asutriac Vienna Insu­rance Group (VIG) a finalizat achi­ziţia com­­paniilor de asigurări Aegon din România şi Polonia. Iar, în urmă­toa­rele săptămâni va lua o decizie cu pri­vire la modul în care va integra com­pa­niile nou achiziţionate, susţine VIG.

„În ceea ce priveşte Aegon, grupul va lua în următoarele săptămâni o decizie cu privire la modul în care va integra companiile nou achiziţionate din Polonia şi România. Companiile Aegon din Ungaria şi Turcia au fost deja integrate, iar rezultatele acestora au fost incluse în raportările financiare pentru 2022. În regiunea Europei Cen­trale şi de Est, VIG a achiziţionat de la grupul olandez Aegon circa 15 companii în Ungaria, Turcia, Polonia şi România. Aceasta corespunde unui volum total de prime generate de companiile de asigurări de aproxi­mativ 677 mil. euro, din care o parte importantă a fost deja consolidată“, a transmis VIG la solicitarea ZF.

VIG anunţa încă din noiembrie 2020 că vrea să cumpere operaţiunile asigurătorului olandez Aegon. Însă, pe parcursul procesului de obţinere a aprobărilor necesare tranzacţia a fost blocată de Ungaria la începutul anului 2022, dar ulterior Comisia Europeană a concluzionat că decizia Ungariei de a se opune achiziţiei încălcă regulamentul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO