Bănci și Asigurări

Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa românească prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat 9 luni/2023 cu subscrieri de aproape 11 mld. euro. România are o pondere de circa 21% în subscrierile regiunii ECE, însemnând circa 630 mil. euro

Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa românească prin...

Autor: Mircea Nica

01.12.2023, 09:00 71

Volumul subscrierilor VIG în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) extinsă, din care face parte şi România, a ajuns la aproape 3 mld. euro în primele nouă luni din 2023, cu 11,3% mai mult faţă de 9 luni/2023.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un volum total al primelor brute subscrise de aproape 11 mld. euro (10,6 mld. euro), în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anu­lui trecut, potrivit informaţiilor transmise de VIG.

Pe zona Europei Centrale şi de Est (ECE) ex­tinsă (ce include România, Albania, ţările baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Slovacia şi Ucraina), grupul austriac a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un volum al primelor brute subscrise de aproape 3 mld. euro, consemnând un ritm de creştere de 11%, faţă de 9 luni/2022, similar cu avansul total al subscrierilor VIG. În ceea ce priveşte contribuţia României la portofoliul VIG, la finalul anului trecut pon­derea a fost de 21% în volumul subscrierilor consemnat de VIG pe zona ECE extinsă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO