Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR, venit de 1,1 mil. lei în 2015, prim-vicele, 0,86 mil. lei, vicele, 0,81 mil. lei. După nouă ani de confidenţialitate, BNR face lumină în politica salarială, iar ANI dezvăluie veniturile anuale

Guvernatorul BNR, venit de 1,1 mil. lei în 2015,...

Autor: Claudia Medrega

02.09.2016, 00:08 776

► Agenţia Naţională de Integritate a publicat joi-seară veniturile anuale ale conducerii BNR.

BNR a decis, după critici legate de faptul că nu publică salariile şi acuzaţii privind lipsa de transparenţă, care au generat dezbateri aprinse, să anunţe pentru prima oară după o pauză de mulţi ani sumele încasate de membrii Consiliului de Administraţie. Însă veniturile totale încasate anual de oamenii din conducerea băncii centrale se vor regăsi, probabil, pe site-ul BNR în declaraţiile de avere care vor fi publicate anul viitor.

„Consiliul de Administraţie al BNR a decis ca, începând cu proxima publicare, declaraţiile de avere ale membrilor CA prezente pe website-ul instituţiei să cuprindă veniturile anuale în formă neanoni­mizată“, potrivit unui comunicat transmis de BNR.

Declaraţiile de avere ale membrilor CA al BNR pentru anul trecut au fost publicate pe site-ul băncii centrale din iunie, însă fără dezvă­luirea veniturilor totale anuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO