Bănci și Asigurări

Guvernul PNL a adoptat o hotărâre pentru continuarea programului Prima Casă în 2020

Guvernul PNL a adoptat o hotărâre pentru continuarea...

Autor: Mihai Gongoroi

05.02.2020, 15:02 1217

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al executivului, a anunţat marţi seară că Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern pentru continuarea programului guvernamental Prima Casă, care a primit un plafon de 2 miliarde de lei, similar cu cel din anii precedenţi.

"Proiectul Prima casă, deşi au fost vehiculate multe intoxicări şi manipulări pe această temă, printr-o hotărâre de guvern adoptată astăzi (marţi – n.red.), iată, continuă şi în acest an, 2020, cu un plafon similar acordat în anii precedenţi, de aproximativ două miliarde de lei", a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al executivului, după şedinţa de Guvern.

Miercuri, 22 ianuarie, premierul Ludovic Orban spunea că există un plafon de 2 miliarde de lei pentru Prima casă şi că urmează să se stabilească, prin HG, condiţiile necesare pentru a aplica în 2020 la acest program.

De la lansarea programului în anul 2009 şi până la finalul lunii iulie 2019 au fost acordate 279.179 de garanţii şi promisiuni de garantare, cu o valoare de totală de 24,9 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO