În sfârşit: O săptămână de scădere a dobânzilor. Indicii Robor au scăzut şi vineri, iar Robor la 3 luni a ajuns la 3,12%, faţă de 3,22% la începutul săptămânii

7 sep 2018 Autori: Alina Botezatu , Mediafax

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut vineri la nivelul de 3,12%, de la nivelul de 3,15% joi, informează Banca Naţională a României (BNR).

În plus, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a înregistrat vineri un nivel de 3,37%, faţă de nivelul de 3,38% de joi.

În schimb, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat vineri, la nivelul de 3,45%, cât a fost stabilit joi.

Indicele ROBOR la 12 luni a scăzut, vineri, la 3,50%, de la 3,51%, cât a fost nivelul de joi.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 
Cuvinte cheie:
INDICI ROBOR
, CREDITE
, BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide