Bănci și Asigurări

Încă o săptămână cu emoţii pentru leu

Încă o săptămână cu emoţii pentru leu

Autor: Liviu Chiru

12.06.2011, 23:32 356

Leul ar putea rămâne sub presiune săptămâna aceasta, jucătoriiconsiderând că datele bune privind inflaţia ar putea determina BNRsă accepte un curs mai mare. Pe piaţa valutară interbancară euros-a trazacţionat vinerea trecută între 4,15 şi 4,16 lei, rămânândastfel aproape de nivelurile la care închisese joi seară. BNR acalculat vineri un curs de 4,1566 lei pentru un euro, cu 1,54 banisub nivelul precedent.

"Datele privind inflaţia din mai (sub aşteptări - n. red.) suntuşor negative pentru leu, deoarece ar putea indica o toleranţă maimare din partea BNR pentru o depreciere a leului, în condiţiile încare creşterea preţurilor de consum nu a fost atât de rapidă pe câtse anticipa. BNR s-ar putea abţine de la intervenţii semnificativepe piaţă", comentează analiştii ING Bank.

În tranzacţiile derulate pe pieţele off-shore leul a pierdutteren, cotaţiile urcând peste sfârşitul de săptămână la 4,17/4,18lei pentru un euro. Dealerii spun că în ciuda volatilităţii maimari din ultimele zile, volumele tranzacţionate pe piaţa localărămân modeste. Pe piaţa monetară interbancară dobânzile la depoziteau coborât uşor, la 2,9%-3,4% pe an pentru plasamentele pe ozi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO