Bănci și Asigurări

Încep plăţile în cazul Euroins. FGA aprobă o primă tranşă de 1.004 cereri de plată pentru restituiri de primă, de 658.562 lei

Încep plăţile în cazul Euroins. FGA aprobă o primă...

Autor: Mircea Nica

17.05.2023, 18:25 312

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a aprobat 1.004 cereri de plată pentru restutuiri de primă în valoare de 658.562 lei în contul prăbuşirii Euroins România, ca urmare a împlinirii termenului legal de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de ridicare a autorizaţiei de funcţionare în cazul Euroins din data de 17 martie 2023, potrivit informaţiilor transmise de FGA. 

Până la data de 16 mai 2023, FGA a recepţionat 71.774 cereri de plată pentru Euroins, dintre care 38.492 au fost înregistrate de către Fond.

„Achitarea creanţelor de asigurări va continua pe măsură ce FGA va analiza şi aviza la plată cererile creditorilor de asigurări Euroins, înregistrate la Fond, în paralel cu activitatea de avizare/plată a cererilor de plată înregistrte pentru alţi asigurători în faliment. Fondul a precedat, conform legislaţiei, la preluarea evidenţelor complete ale dosarelor de daună precum şi a evidenţelor tehnico-operative şi contabile de la asigurător, pentru a putea analiza cererile de plată înregistrate la Fond. Procesul a fost unul îndelungat, având în vedere dimensiune companiei şi a bazelor de date deţinute de aceasta”, au mai transmis reprezentanţii FGA. În prezent, FGA gestionează cereri de plată pentru mai multe societăţi aflate în faliment precum Astra, Carpatica Asig, Forte, Certasig şi City Insurance. De asemenea, Fondul de află în process de redimensionare a schemei de personal, iar prin adoptarea acestei măsuri, FGA îşi propune să menţină un ritm constant de analiză şi plată a cererilor, urmând soluţionarea cererilor de plată înregistrate într-un termen rezonabil, susţin reprezentanţii FGA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO