Bănci și Asigurări

ING Asigurări de Viaţă a subscris în primele nouă luni prime de 449,4 milioane de le

ING Asigurări de Viaţă a subscris în primele nouă...

Autor: Adrian Dumitrache

05.11.2014, 15:00 308

În perioada analizată, asigurătorul a plătit clienţilor indemnizaţii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate aproape 94 milioane de lei, în creştere cu 9,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

Din această sumă, 67,4% (respectiv 73,6 milioane de lei) reprezintă beneficii plătite clienţilor pentru contracte ajunse la maturitate.

Pentru contractele încheiate în primele nouă luni, nivelul mediu al sumei asigurate s-a situat la 50.437 lei (plus 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2013), iar prima medie a fost de 1.710 lei (plus 9% faţă de ianuarie-septembrie 2013).

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,54, faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,73, comparativ cu nivelul minim cerut, de 1.

"Consolidarea poziţiei noastre pe piaţă prin continuarea creşterii volumului de prime subscrise a fost susţinută de trei mari tendinţe: revenirea interesului clienţilor pentru asigurările unit-linked, diminuarea nevoii imediate a acestora de lichiditate şi, totodată, de alegerea unui nivel mai mare al protecţiei financiare. La nivelul portofoliului nostru, revenirea interesului clienţilor pentru asigurările unit-linked este o evoluţie tot mai vizibilă, prezentă încă din primele şase luni ale anului. Contractele unit-linked au reprezentat 35% din vânzările aferente intervalului ianuarie-septembrie 2014, faţă de 27% în aceeaşi perioadă din 2013", a declarat într-un comunicat directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Marius Popescu.

El a adăugat că tot mai puţini clienţi aleg să renunţe la asigurarea de viaţă, numărul total de contracte răscumparate şi reziliate diminuându-se în intervalul analizat cu 19%.

"În plus, compania a implementat în ultimele luni un nou model de desfăşurare a întâlnirilor anuale cu clienţii, pentru a le facilita acestora o mai bună evaluare a evoluţiei contractului deţinut, respectiv actualizarea realistă a nivelului de protecţie financiară contractat în funcţie de noile nevoi şi planuri de viitor", a mai spus Popescu.

ING Asigurări de Viaţă este cel mai mare asigurător local de profil în funcţie de subscrierile din 2013, care au însumat 559,6 milioane de lei, cu 2,8% mai mult faţă de 2012.

Asigurătorul român este parte a grupului financiar olandez ING şi activează pe piaţa românească din 1997.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO