Bănci și Asigurări

ING: Experienţa unui trezorier de bancă mare este în mod clar necesară la Finanţe

Autor: Voican Razvan

20.02.2012, 14:35 582

Desemnarea trezorierului uneia dintre cele mai mari bănci din România (n.red: Cristian Sporiş, director executiv pe trezorerie şi pieţe de capital la Raiffeisen Bank) pentru postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu managementul datoriei publice este "o schimbare neobişnuită", dar plusul de experienţă pe care ar urma să-l aducă este "în mod clar necesar", comentează analiştii ING Bank.

"O astfel de schimbare neobişnuită ar putea adăuga experienţă din pieţele financiare echipei administratorilor datoriei publice, experienţă în mod clar necesară în condiţiile turbulente din momentul de faţă având în vedere nevoile de finanţare ridicate", scrie ING într-o notă.

Cristian Sporiş, care lucrează de 10 ani pentru Raiffeisen Bank, a fost ales de ministrul finanţelor Bogdan Drăgoi să preia portofoliul pe care acesta l-a deţinut până de curând ca secretar de stat responsabil cu Trezoreria.

Urmează ca alegerea să fie confirmată oficial prin semnătura premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO