Bănci și Asigurări

O altă instituţie la stat cu salarii de mii de euro. Banca de Investiţii şi Dezvoltare ar urma să faciliteze finanţarea IMM-urilor, finanţarea proiectelor de infrastructură şi atragerea capitalului privat de investiţii

O altă instituţie la stat cu salarii de mii de euro....

Autor: Mircea Nica

10.11.2022, 00:07 1017

♦ Membrii Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului băncii sunt desemnaţi în urma unui proces de selecţie, cu excepţia primilor membri, care sunt numiţi prin actul constitutiv de către Ministerul Finanţelor şi care vor avea mandate de 2 ani.

Banca de Investiţii şi Dez­voltare, care va fi o instituţie de credit deţinută de statul român prin Ministerul Finan­ţelor, va facilita finanţarea IMM-urilor, asigurarea accesului la finan­ţare pentru proiecte de instrastructură viabile şi atragerea de capital privat de investiţii, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

„Misiunea generală a băncii este sprijinirea dezvoltării economice şi sociale, a competitivităţii economice, a inovării şi creşterii economice sustenabile, în scopul remedierii disfuncţionalităţilor de pe piaţa financiară, în baza unei analize independente ex ante. Obiectivele strategice ale băncii sunt de a facilita accesul la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii, sprijinirea procesului de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat şi furnizarea de asistenţă tehnică”, conform informaţiilor publice.

În ceea ce priveşte capitalul şi sursele de finanţare, acoperirea capitalului social al băncii va fi realizat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO