Guvernatorul BNR şi şefii de bănci au ieşit ieri împreună să vorbească despre problemele industriei bancare

Isărescu: Educaţia financiară nu trebuie făcută doar când băncilor le este greu. Reacţia poate fi adversă

15 mar 2016 Autor: Claudia Medrega

Educaţia financiară se face cu voce tare, permanent, şi nu se face întrerupt, şi mai ales atunci când băncilor le este greu, pentru că reacţia publică poate să fie adversă, consideră Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

El a recomandat băncilor să investească masiv în educaţia financiară pentru a contracara costurile ignoranţei în acest sector şi să discute cu societatea românească, inclusiv cu clienţii nemulţumiţi, să găsească căi de reconciliere.

„Dacă daţi bani grei pe produse de genul «creditul care se ia imediat» de ce nu aţi da bani grei pentru educaţie financiară, pentru că oricum costă mult mai puţin decât aceste confuzii înrădăcinate în societatea românească. Educaţia financiară nu se face întrerupt. Se face cu voce tare, permanent. Cred că acum încercaţi să recuperaţi întreruperea cam lungă a efortului de educaţie financiară“, a declarat ieri Isărescu la un seminar de educaţie financiară organizat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Institutul Bancar Român (IBR).

Guvernatorul BNR şi şefii de bănci au ieşit ieri împreună să vorbească la IBR despre problemele industriei bancare şi despre importanţa educaţiei financiare, după ce Isărescu a criticat recent „vocea stinsă“ a ARB şi a arătat că există con­fuzie foarte mare în rândul societăţii în privinţa legii dării în plată.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2016

 
Cuvinte cheie:
financiar
, refuz
, banci
, educatie
, mugur isarescu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide