Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa Sanpaolo cumpără First Bank România de la fondul american de investiţii J.C. Flowers. Marco Rottigni, Intesa: „Această operaţiune ne dublează prezenţa în România, o ţară cu o creştere economică importantă“

Italienii de la Intesa Sanpaolo cumpără First Bank...

Autor: Claudia Medrega, Cristina Bellu

31.10.2023, 00:07 1371

♦ Tranzacţia ar aduce Intesa în top 10 pe piaţa bancară românească, cu o cotă de piaţă combinată de peste 2% ♦ Tranzacţia a fost estimată între 120 şi 150 mil. euro ♦ Finalizarea tranzacţiei este anticipată pentru prima parte a anului 2024, după obţinerea aprobărilor ♦ Intesa Sanpaolo Bank România avea în 2022 active de 7,67 mld. lei şi o cotă de piaţă de 1,09% ♦ First Bank avea în 2022 active de 7,73 mld. lei şi 1,1% din piaţa bancară.

Fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co a ajuns la un acord cu grupul italian Intesa Sanpaolo pentru ca Intesa să cumpere First Bank România. Tranzacţia, care vizează achiziţionarea a 99,98% din acţiunile First Bank de la fondul privat de investiţii american J.C. Flowers & Co, este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi ale autorităţilor de concurenţă relevante şi este de aşteptat să fie finalizată în prima parte a anului 2024.

„Le urăm bun venit angajaţilor  şi clienţilor First Bank  în cadrul grupului Intesa Sanpaolo. Această  operaţiune ne dublează  prezenţa  în România, o  ţară  cu o creştere economică  importantă, cu legături puternice cu Italia,  şi este  în linie cu    strategia noastră  de a profita de    oportunităţi de valoare, menţinând  în acelaşi timp accentul pe creşterea organică  şi pe stimularea profitabilităţii“, a declarat   Marco Elio Rottigni,  şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo.

Extinderea  în România consolidează  poziţia Intesa Sanpaolo  de bancă  solidă  în Europa Centrală  şi de Est  şi sprijină  în mod activ internaţionalizarea companiilor italiene, a completat Marco Elio Rottigni.

Ziarul Financiar a anunţat în septembrie că Intesa este din ce în ce mai aproape de a ajunge la o înţelegere cu fondul de investiţii american J.C. Flowers pentru achiziţia First Bank, o tranzacţie care ar aduce Intesa în top 10 pe piaţa bancară românească, cu o cotă de piaţă combinată de peste 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO