Bănci și Asigurări

Jucătorii din zona asigurărilor de viaţă au plătit despăgubiri de peste 700 mil. lei în S1/2023, adică 18,2% din total. NN Asigurări de Viaţă îşi reia poziţia de conducere în topul despăgubirilor pentru asigurări de viaţă, urmat de BCR Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Jucătorii din zona asigurărilor de viaţă au plătit...

Autor: Mircea Nica

24.11.2023, 17:00 70

Metropolitan Life, NN Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă au rămas cu cele mai mari sume după plata despăgubirilor în S1/2023, bani pe care au trebuit să îi folosească pentru acoperirea rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative Companiile de asigurări de viaţă preiau o parte mult mai mare din riscul subscris, prin urmare gradul de cedare în reasigurare este de obicei mult mai mic.

Companiile de asigurări care activează pe zona asigurărilor de viaţă au ajuns la sfârşitul primului semestru (S1) din 2023 la o valoare a despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de viaţă de 701 mil. lei, însemnând circa 18,2% din valoarea totală de peste 3,85 mld. lei, potrivit celor mai recente date publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Despăgubirile plătite pe zona asigurărilor de viaţă în S1/2023 au fost în scădere cu circa 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Comparativ, pe zona asigurărilor generale evoluţia a fost ascendentă, valoarea despăgubirilor plătite depăşind 3,15 mld. lei la finalul lunii iunie 2023, în creştere cu circa 7,1% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Din perspectiva celor mai mari jucători pe zona asigurărilor de viaţă în funcţie de despăgubirile plătite în S1/2023, NN Asigurări de Viaţă îşi reia poziţia de lider al clasamentului în primele şase luni din acest an, după ce în primele şase luni din 2022 BCR Asigurări de Viaţă ajunsese la cea mai mare valoare a despăgubirilor plătite dintre jucătorii din zona asigurărilor de viaţă.

NN Asigurări de Viaţă a plătit în prima jumătate a anului 2023 despă­gubiri în baza poliţelor de asigurări de viaţă de 282 mil. lei, în creştere uşoară cu doar 2,5% faţă de perioada similară a anului trecut. După plata despă­gubirilor, compania a rămas cu 219 mil. lei, sumă pe care a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasi­gurare şi cheltuielile administrative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO