Bănci și Asigurări

Julia Prescot, Meridiam: Pentru a avea un proiect PPP finanţabil trebuie să ai date pe care să te poţi baza

Summitul Ţuca Zbârcea & Asociaţii/IFC „Viziune şi strategie pentru atragerea de investiţii private în infrastructura din România”

Julia Prescot, Meridiam: Pentru a avea un proiect PPP...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2023, 22:04 64

Cei care realizează proiecte prin mecanismul de Parteneriat Public-Privat (PPP) şi vor să aibă un proiect finanţabil, trebuie să aibă date concrete, cât mai detaliate pe care să le aducă în faţa potenţialilor finanţatori, a explicat Julia Prescot, partener şi chief strategy officer Meridiam, prezentă la Summitul Ţuca Zbârcea & Asociaţii/IFC – Viziune şi strategie pentru atragerea de investiţii private în infrastructura din România.

„Este clar că trebuie să ai date pe care să te poţi baza şi asta va face proiectul finanţabil. Dacă ştii calendarul de construcţii, ştii care sunt penalizările dacă merge ceva rău, ştii cum trebuie să arate finanţarea. Şansele sunt că vei avea un contract de construcţii pe preţ fix care în zilele acestea cu inflaţie este foarte important să îl obţinem, astfel încât să ştii ce fonduri trebuie să atragi. Va trebui să ai riscul de inflaţie inclus în acel contract. Trebuie să ştii care este bugetul tău anual”.

Ea a subliniat că dacă ai o planificare bună şi pregătirile iniţiale au fost bine realizate şi există un angajament politic puternic, atunci un proiect PPP are şanse să fie finanţat şi să devină realitate.

Alte declaraţii:

  • Meridiam este într-o poziţie în care are capacitatea de a-şi lua timpul necesar pentru un proiect, avem un un orizont de investiţii de 25 de ani, suntem dedicaţi succesului pe termen lung şi nu am vândut niciun activ de la formarea noastră ceea ce înseamnă că suntem un investitor răbdător.
  • Dacă vă uitaţi la fondurle noastre, majoritatea fondurilor, datoria pe care o strângem se întinde pe aceeaşi perioadă ca cea de concesionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO