Bănci și Asigurări

Laura Mihai, director, direcţia clienţi mari la CEC Bank: În prezent, ne uităm cu ceva mai mare atenţie pe zona de imobiliare. Constatăm o reducere a interesului pentru achiziţii din partea consumatorului final

Laura Mihai, director, direcţia clienţi mari la CEC Bank:
Comparativ cu 2022, anul 2023 a adus din punctul meu de vedere mai multă stabilitate şi când spun acest lucru mă refer şi la preţul fix la energie, pentru că în anul 2022 fluctuaţiile foarte mari la utilităţi au impactat mediul de afaceri prin prisma faptului că era foarte dificil de întocmit un business plan coerent, chiar şi pe o perioadă scurtă de timp.

Laura Mihai, director, direcţia clienţi mari la CEC Bank: Comparativ cu 2022, anul 2023 a adus din punctul meu de vedere mai multă stabilitate şi când spun acest lucru mă refer şi la preţul fix la energie, pentru că în anul 2022 fluctuaţiile foarte mari la utilităţi au impactat mediul de afaceri prin prisma faptului că era foarte dificil de întocmit un business plan coerent, chiar şi pe o perioadă scurtă de timp.

Autor: Mircea Nica

07.12.2023, 00:05 207

„Este mai degrabă o chestiune mentală. Oamenii trebuie să se acomodeze cu noile praguri ale costului financiar. Pentru că România are în continuare nevoie de spaţii de locuit, tinerii au nevoie de locuri în care să poată să îşi deruleze activitatea, deci în continuare este nevoie, dar se vede o încetinire a interesului lor pentru această zonă“, a explicat Laura Mihai, director, direcţia clienţi mari la CEC Bank, în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România ñ Brăila.

Atenţia începe să fie direcţionată mai mult către zona imobiliară, dar nu din cauza unui posibil risc mai mare, ci din cauza unei reduceri a interesului pentru achiziţii din partea consumatorului final, a spus recent Laura Mihai, director, direcţia clienţi mari la CEC Bank, în cadrul conferinţei ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Brăila.

„În momentul de faţă aş spune nu neapărat că este un risc mai ridicat, dar ne uităm cu ceva mai mare atenţie pe zona de imobiliare. Acest lucru pornind de la faptul că am început să constatăm o reducere a interesului pentru achiziţii din partea consumatorului final. Este mai degrabă o chestiune mentală. Oamenii trebuie să se acomodeze cu noile praguri ale costului financiar. Pentru că România are în continuare nevoie de spaţii de locuit, tinerii au nevoie de locuri în care să poată să îşi deruleze activitatea, deci în continuare este nevoie, dar se vede o încetinire a interesului lor pentru această zonă“, a explicat  Laura Mihai.

Ea a mai adăugat că impactul evenimentelor macro se răsfrânge asupra costului creditului, asupra ROBOR şi asupra EURIBOR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO