Bănci și Asigurări

Legea privind distribuţia în asigurări a fost votată în Camera Deputaţilor. Brokerii şi asigurătorii trebuie să o aplice de la 1 octombrie 2018

Legea privind distribuţia în asigurări a fost votată...

Autor: Anelis Baciu

13.09.2018, 00:05 814

Legea privind distribuţia de asigurări, cunoscută sub denumirea de IDD (insurance distribution directive), a fost adoptată ieri de plenul Camerei De­putaţilor, care este for decizional. Le­gea va merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare, iar brokerii şi asigurătorii va trebui să se con­formeze la noile reguli privind vânzarea poliţelor de asigurare de la 1 oc­tombrie 2018.

Legea votată de Camera Depu­taţilor este o transpunere în legislaţia na­ţională a unei directive a UE adop­tate la finalul lunii anului 2015.

Scopul legii este acela de a permite clientului să încheie o poliţă de asigurare în mod deplin informat, iar totodată legea obligă distribuitorii să vândă clien­ţilor doar acele poliţe care se potrivesc nevoilor acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO