Legea privind distribuţia în asigurări a fost votată în Camera Deputaţilor. Brokerii şi asigurătorii trebuie să o aplice de la 1 octombrie 2018

joi, 00:05 Autor: Anelis Baciu

Legea privind distribuţia de asigurări, cunoscută sub denumirea de IDD (insurance distribution directive), a fost adoptată ieri de plenul Camerei De­putaţilor, care este for decizional. Le­gea va merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare, iar brokerii şi asigurătorii va trebui să se con­formeze la noile reguli privind vânzarea poliţelor de asigurare de la 1 oc­tombrie 2018.

Legea votată de Camera Depu­taţilor este o transpunere în legislaţia na­ţională a unei directive a UE adop­tate la finalul lunii anului 2015.

Scopul legii este acela de a permite clientului să încheie o poliţă de asigurare în mod deplin informat, iar totodată legea obligă distribuitorii să vândă clien­ţilor doar acele poliţe care se potrivesc nevoilor acestora.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
lege
, distribuire
, asigurari
, asiguratori
, brokeri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide