Bănci și Asigurări

​Leul a pierdut teren în faţa principalelor trei valute, dar analiştii văd la orizont o perioadă liniştită

​Leul a pierdut teren în faţa principalelor trei...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2015, 18:27 482

Moneda naţională a pierdut astăzi uşor teren în faţa principalelor trei valute (euro, dolarul american şi francul elveţian), însă analiştii nu se aşteaptă la fluctuaţii semnificative în perioada următoare.

"Cum ING nu anticipează vreun indiciu clar cu privire la o majorare a dobânzii Fed în septembrie, perioada liniştită a leului ar putea fi extinsă“, scriu analiştii ING într-un raport. Cursul anunţat de BNR pentru un euro a ajuns ieri la 4,41 de lei, în timp ce dolarul s-a apreciat uşor însă nu a reuşit să treacă de pragul de 4 lei. Francul elveţian a crescut la 4,15 lei, după ce în şedinţa precedentă atinsese maximul ultimelor cinci luni. Circa 75.000 de români au credite în franci elveţieni, monedă care s-a apreciat puternic la începutul acestui an, determinantă pentru această evoluţie fiind decizia Băncii centrale a Elveţiei de a renunţa la plafonul de 1,2 franci pentru un euro, pe care îl practica din septembrie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO