Bănci și Asigurări

Leul pierde teren pe pieţele off-shore

Autor: Liviu Chiru

13.06.2011, 23:30 342

Cotaţiile leu/euro au urcat ieri pe pieţeleoff-shore (platformele de tranzacţionare administrate de brokeriistrăini) până spre 4,19 lei pentru un euro, în timp ce piaţavalutară interbancară de la Bucureşti a rămas închisă în a doua zide Rusalii.

Jucătorii străini pot tranzacţiona lei între eipe platforme din străinătate, însă în final decontarea trebuie săse facă printr-o banca la care au contul de lei, adică o bancălocală, ceea ce înseamnă că mişcările de pe pieţele off-shore ajungsă se vadă şi la Bucureşti.

"Când jucătorii locali nu sunt activi, toatefluxurile sunt de cumpărare", comentează dealerul unei băncilocale. Lichiditatea pe leu este foarte slabă, mai ales în lipsajucătorilor locali, astfel că şi câteva ordine mici de cumpărarepot antrena o creştere vizibilă a cotaţiilor. Pe piaţa de laBucureşti leul reuşise să câştige uşor teren în faţa euro înşedinţa de tranzacţionare de vinerea trecută, cotaţiile oscilândîntre 4,15-4,16 lei pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO