Bănci și Asigurări

Libocor, BRD: Cheia pentru corectarea bugetului nu poate fi taierea cheltuielilor

Libocor, BRD: Cheia pentru corectarea bugetului nu poate fi taierea cheltuielilor

Autor: Liviu Chiru

24.11.2010, 10:16 39

Diminuarea evaziunii fiscale este solutia pentru corectareadeficitului bugetar, chiar daca pare un obiectiv imposibil derealizat, pentru ca simpla taiere de cheltuieli nu poate functionala nesfarsit, spune Florian Libocor, economistul-sef al BRD.

"Cheia pentru corectarea bugetului nu poate fi taierea decheltuieli la nesfarsit. Exista un prag de la care nu se mai poatetaia. Cheia este o mai buna colectare. Chiar daca este imposibil derealizat in perceptia unora, asta trebuie sa se faca. Evaziuneaeste peste tot, nu am mai fost in situatia asta din anii '90", aspus Libocor la forumul "Retail Banking", realizat de Finmedia şiBNR.

Libocor subliniaza ca reducerea constanta a veniturilor amana sireluarea creditarii, pentru ca bancile nu isi asuma riscul sa deafinantari intr-un astfel de mediu.

"Nu putem vorbi de reluarea creditării câtă vreme ne confruntămcu diminuări de venituri pe partea de cerere. Există ofertă decredite, există şi un risc crescut, dar nu există cerere. Şi nu vaputea fi pusă pe picioare nici cu tăieri de cheltuieli, nici desalarii."

Economistul BRD apreciază că ideea competitivităţii prin costurireduse este falsă. "A fi ieftin nu înseamnă a fi competitiv. DacăDacia ar fi continuat să producă modelul 1300 nu ar fi fostcompetitivă, în comparaţie cu modelul Logan."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO