Bănci și Asigurări

Libra Bank vrea active cu 12% mai mari anul acesta, profit de 24,5 mil. lei şi 60 de angajaţi în plus

Libra Bank este cunoscută drept banca medicilor, a avocaţiilor şi a celorlalte profesii liberale

Libra Bank este cunoscută drept banca medicilor, a avocaţiilor şi a celorlalte profesii liberale

Autor: Anelis Baciu

19.05.2016, 00:08 1177

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, şi-a bugetat o creştere de 12% a activelor în acest an, până la 2,7 mld. lei (607 mil. euro), potrivit informaţiilor transmise de instituţie pentru cea de-a unsprezecea ediţie a Anuarului de business al României. Cei mai mari jucãtori din economie, care va fi publicat luna viitoare.

Creşterea propusă pentru acest an este însă semnificativ mai mică decât avan­sul de anul trecut, când valoarea ac­tivelor deţinute de Libra Bank a fost cu 40% mai mare decât cea din 2014.

Concomitent cu avansul activelor, Libra şi-a propus şi creşterea numărului de angajaţi de la 560 la 620 pe parcursul acestui an. În 2015 banca a angajat 40 de oameni.

Libra Bank este cunoscută drept banca medicilor, a avocaţilor şi a celorlalte profesii liberale, însă în ultima perioadă a încercat să fie şi banca micilor şi foarte micilor întreprinzători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO