Bănci și Asigurări

Mădălina Teodorescu, First Bank: Energia electrică este o provocare pe o piaţă cu fluctuaţii foarte mari ale preţurilor, iar First Bank aduce prima soluţie pentru prosumatorii de energie verde adaptată reglementărilor

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank

După ce împrumutul de până la 7 ani este rambursat, costurile legate direct sau indirect de energia electrică nu vor mai fi o preocupare atât de mare în economia firmei. În acest fel, First Bank susţine mediul de afaceri.

Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank După ce împrumutul de până la 7 ani este rambursat, costurile legate direct sau indirect de energia electrică nu vor mai fi o preocupare atât de mare în economia firmei. În acest fel, First Bank susţine mediul de afaceri.

Autor: Roxana Rosu

05.04.2022, 11:50 334

♦ First Bank intră pe piaţa creditelor verzi, prin care companiile pot recupera integral cheltuielile cu energia electrică şi să obţină independenţa energetică.

First Bank oferă credite cu 50% reducere faţă de costurile obişnuite pentru companiile care doresc să instaleze panouri fotovoltaice în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică.

Astfel, companiile pot deveni prosumatori, iar prin implementarea de soluţii verzi, pot recupera până la 100% din aceste cheltuieli.

Conform noilor actualizări ale legislaţiei în vigoare, prin instalarea de sisteme fotovoltaice (panouri), un număr mai mare de companii vor putea deveni prosumatori, respectiv vor putea include energia electrică verde produsă în exces faţă de consumul propriu în sistemul naţional.

În funcţie de puterea sistemului de panouri instalat, prosumatorii vor putea compensa energia activă achiziţionată din sistemul naţional cu energia activă inclusă anterior în sistemul naţional sau vor putea vinde energia electrica activă produsă către sistemul energetic naţional.

Astfel, începând din luna martie, capacitatea maxima a sistemului de panouri fotovoltaice pentru ”prosumatori” a fost crescută până la 400 kW, în loc de doar 100 kW până acum, ceea ce înseamnă că mai multe companii sunt eligibile pentru aceste tipuri de proiecte avantajoase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO