Bănci și Asigurări

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România: Suntem concentraţi pe implementarea programului IMM Invest, am primit 5.000 de cereri de finanţare dintre care 2.000 sunt în proces de aprobare

EY Entrepreneur Of The Year

Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România: Suntem concentraţi...

Autor: Miruna Diaconu

08.07.2020, 12:07 185

Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România, spune că în perioada pandemiei banca a primit circa 250.000 de amânări la plata ratelor la creditele existente, iar în acest moment banca se focusează pe implementarea programului destinat IMM-urilor, IMM Invest. Pentru acest program ING Bank a primit circa 5.000 de cereri de finanţare dintre care 2.000 se află în proces de aprobare în diferite stadii.

“Oamenii au învăţat din criza precedentă, au fost mai prudenţi şi mai responsabili în anii ce au urmat crizei precedente. Companiile acum s-au repliat destul de repede, au luat măsuri rapide, am văzut exploatarea unor oportunităţi date de această criză. Autorităţile au luat măsuri hotărâte, a apărut şi acest program de relansare economică care promite o infuzie destul de mare de capital, atât sub formă de granturi cât şi sub formă de împrumuturi, iar în al treilea rând suntem parte din UE, care arată că are o abordare hotărâtă, a venit cu acest plan de relansare economică a UE, care reprezintă o oportunitate pentru România. Aceştia sunt trei piloni importanţi care pot sprijini o revenire economică a României”, spune Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România, în cadrul webinar-ului de lansare a celei de a 5-a ediţii a competiţiei internaţionale dedicată antreprenorilor- EY Entrepreneur Of The Year™ 2020.

Antreprenorii care doresc să participe la competiţie trebuie să se înscrie până pe 25 septembrie, prima şi a doua rundă de jurizare având loc în 12 ianuarie 2021 şi 26 ianuarie 2021. Gala de premiere EY Entrepreneur Of The Year din Bucuresti este programată pentru 25 martie 2021.

Juriul este alcătuit din 3 antreprenori şi 2 executivi de top, respectiv câştigătorul ediţiei anterioare, Ovidiu Şandor, Fondator şi CEO Mulberry Development (Preşedinte juriu), Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, Rucsandra Hurezeanu, Fondator şi CEO Ivatherm, Cristian Rusu, fondator şi CEO Casa Rusu şi Fady Chreih, CEO Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO