Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Nu văd o creştere substanţială a primelor RCA în 2024

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Nu văd o creştere...

Autor: Mircea Nica

11.12.2023, 00:07 269

Şi acum suntem într-o zonă cam la limită. Preţurile devin nesustenabile. Nu putem fi nici absurzi pentru că totuşi suntem în România, unde salariul mediu este puţin peste 3.000 lei.

Mihai Tecău, CEO al Omniasig, cea mai mare companie din piaţa locală din portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), spune că nu vede o creştere sau ceva urgent care să provoace o creştere substanţială a primelor RCA în 2024.

El este de părere că preţurile devin nesustenabile, iar în prezent primele sunt la o anumită limită.

„Trebuie să vedem şi piaţa aceasta ce capacitate de susţinere are. Îmbunătăţirea unei linii de business se face prin două metode, ori creşti preţurile, ori aduci capital social. Expunerile cresc proporţional pe RCA şi din păcate nu este uşor. Casco este un produs punctual, RCA are o expunere mult mai lungă. În România, pe costurile acestea, nu văd să se întâmple ceva spectaculos, să scadă dauna medie. La noi îmbunătăţirea din piaţă se poate întâmpla pe zona de risc în sensul de frecvenţă. Dar din punctul de vedere al daunei medii nu văd o scădere. Sunt asigurate în jur de 90% din numărul total de autovehicule din România. Este un procent bun. Preţul cred că este la potenţialul lui cel mai bun acum. Nu putem fi nici absurzi pentru că totuşi suntem în România, unde salariul mediu este puţin peste 3.000 lei“, a declarat Tecău pentru ZF.

Tarifele RCA, care sunt încă supuse formei de plafonare instituită după prăbuşirea Euroins România, oscilează în general între 1.000 lei şi peste 3.000 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO