Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor lichidizează piaţa titlurilor de stat pentru populaţie: investitorii din Programul Tezaur pot să-şi răscumpere titlurile de stat înainte de scadenţă

Ministerul Finanţelor lichidizează piaţa titlurilor de...
21.02.2019, 00:00 3160

Ministerul Finanţelor Publice a modificat şi completat Ordinul nr.3139/2017 privind aprobarea emiterii de titluri de stat destinate populaţiei prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului în cadrul Programului Tezaur, astfel încât persoanele fizice care deţin titluri de stat să le poată răscumpăra sau transfera dreptul de proprietate al acestora către un alt investitor, tot persoană fizică, înainte de scadenţă. 

„Răscumpărarea anticipată poate fi efectuată doar pentru suma integrală a unui formular de subscriere şi numai la unitatea trezoreriei la care a fost realizată. Aceasta va fi făcută la valoarea nominală, din care se vor deduce toate dobânzile achitate până la acel moment pentru titlurile de stat răscumpărate”, anunţă ministerul de resort.

De asemenea, investitorul poate anula subscrierile deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare, până în ultima zi a perioadei de subscriere, la care se anexează formularul de subscriere în original.

Din 4 februarie şi mâine 22 februarie pot cumpăra titlurile de stat Tezaur cu valoare nominală de 1 leu, scadenţe la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Dobânda este anuală şi plătită la termenele din prospectul de emisiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO