Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu, senior advisor la EY şi fost preşedinte al ING Bank: BNR are resursele necesare să asigure o stabilitate a cursului valutar

Autor: Ramona Cornea

20.03.2020, 14:36 19136

Mişu Negriţoiu, senior advisor la EY şi fost preşedinte al ING Bank, afirmă că presiunea creată de criza de coronavirus este una internă, iar cursul valutar va rămâne stabil.

”Eu cred că cursul va fi stabil, este destul de bine gestionat. BNR are resursele să asigure o stabilitate a cursului. BNR trebuie să transmită mesajul că economiile sunt în siguranţă, mai ales economiile valutare, şi că România nu are acum risc de criză valutară. Presiunea este internă, este o problemă pur naţională. Nu am nicio îndoială că BNR-ul va face ce trebuie, că se uită la alte bănci centrale şi că se uită la experienţa noastră din trecut. România nu are acum o presiune pe sectorul extern, pe liniile de finanţare, cum avea în timpul crizei din 2008-2009”, a declarat Mişu Negriţoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Negriţoiu afirmă că trebuie făcută o simulare pentru un scenariu în care criza durează mai mult de şase luni sau până la sfârşitul anului.

”Trebuie activate nişte instrumente şi eventual gestionate la nivel microeconomic şi macroenonomic. Îngrijorarea mea cea mai mare este la nivelul companiilor mici şi a business-urilor individuale. Fiecare trebuie să se gândească că nu va mai fi nimic ca înainte”, a adăugat fostul şef al ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO