Bănci și Asigurări

Mohamed El-Erian, consilier economic principal al asigurătorului german Allianz: Cel mai bun lucru pe care îl pot face acum politicienii este limitarea daunelor

Mohamed El-Erian

Mohamed El-Erian

Autor: Mircea Nica

27.03.2020, 00:00 1547

Investitorii, economiÅŸii ÅŸi strategii băncilor se aÅŸteaptă ca politicienii să ofere mai mult sprijin în zilele următoare pentru a putea ajuta economia ÅŸi companiile care pierd clienÅ£i ÅŸi muncitorii care rămân fara job-uri. 

„Cel mai bun lucru pe care îl pot face acum politicienii este limitarea daunelor. Nu pot transforma economia, deoarece aceasta este o problemă de sănătate, nu o problemă economică sau financiară“, a declarat Mohamed El-Erian, consilier economic principal al asigurătorului german Allianz, într-un interviu, citat de Reuters.

Există o limită pentru cât de eficiente pot fi autorităţile.

ÃŽnainte ca investitorii să se calmeze, va trebui să vadă un vârf al noilor rate de infecÅ£ie cu virus, o îmbunătăţire a capacităţii spitalelor de a face faţă unui aflux de pacienÅ£i ÅŸi un sfârÅŸit al carantinei care ucide economia, interdicÅ£iile de călătorie ÅŸi alte restricÅ£ii impuse pentru a salva vieÅ£i. IntervenÅ£ia băncilor centrale, prin care au oferit trilioane de dolari în ultimele zile pentru susÅ£inerea pieÅ£elor, a dus la restaurarea ordinii pe pieÅ£e, într-o mică măsură, dar parlamentarii vor fi nevoiÅ£i să facă mult mai mult de atât. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO