Bănci și Asigurări

Nextebank şi-a refăcut oferta de credite pentru persoane fizice

Nextebank şi-a refăcut oferta de credite pentru persoane fizice

Foto Cristina Nichituş

Autor: Ciprian Botea

05.10.2012, 00:00 691

Nextebank (fosta MKB Romexterra) şi-a refăcut oferta de credite pentru persoane fizice după ce la începutul anului produsele de creditare fuseseră retrase de pe site-ul propriu fără ca banca să anunţe un termen de finalizare a noii oferte.

Nextebank promovează în prezent doar creditele cu garanţii şi cardurile de credit, dar nu şi împrumuturile de nevoi personale fără ipotecă. Chiar dacă banca nu oprise complet vânzarea de credite, anterior oferta comercială publicată pe site cuprindea numai produse de cont curent, depozite la termen, servicii de internet banking şi abonamente pentru plăţi lunare în lei şi valută, informaţii despre oferta de creditare putând fi obţinute doar în sucursale.

Conform noii oferte, banca vinde credite ipotecare cu dobânzi de 6,2% pe an la euro şi 9,1% pe an la lei şi carduri de credit cu dobândă de aproape 24% pe an. Nextebank a trecut printr-un proces amplu de restructurare în ultimii doi ani din cauza problemelor cu creditele neperformante. Maghiarii de la MKB, care controlează banca, au ajuns anul acesta la un acord cu fondul americano-asiatic PineBridge pentru vânzarea subsidiarei locale, finalizarea tranzacţiei fiind aşteptată în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO