Bănci și Asigurări

NN şi ZF dau premiu un internship de o săptămână la sediul NN din Haga pentru cel mai bun proiect studenţesc „Pensia mea, Proiectul meu“

NN şi ZF dau premiu un internship de o săptămână la...

Autor: Anelis Baciu

21.04.2016, 00:05 638
Compania olandeză NN care deţine cel mai mare asigurător de viaţă şi cel mai mare fond de pensii private din România organizează împreună cu Ziarul Financiar competiţia de eseuri „Pensia mea, Proiectul meu“ prin care îşi propune să promoveze cultura economisirii în rândul tinerilor.
 
Concursul se adresează studenţilor în an terminal şi masteranzilor din universităţile economice din România, aceştia având oportunitatea să expună idei şi soluţii pentru impulsionarea economisirii pe termen lung.
 
„Cultura economisirii pe termen lung este încă la început de drum în România, introducerea pensiilor private obligatorii reprezentând un prim pas prin care tinerii români au fost puşi în faţa viitorului atât de îndepărtat, cum tindem să îl percepem toţi. În acest context, sunt necesare perspective şi căi de abordare noi şi creative prin care românii ar putea să devină mai preocupaţi de viitorul lor financiar“, a spus Carmen Soare, director de marketing al NN România.
 
Studenţii şi masteranzii trebuie să-şi înscrie online eseurile care reflectă viziunea lor asupra planificării viitorului financiar până pe 15 mai pe pagina www.pen­sio­pe­dia.ro/ Proiectulmeu.
 
Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate cu un internship de o săptă­mâ­nă la sediul grupului NN din Haga, Olanda, desfă­şurat în luna august sau septembrie, respectiv cu două internship-uri de o lună şi jumătate în cadrul NN România în perioada iulie-septembrie.
 
„Probabil că niciun student nu se gândeşte vreo secundă la ce va face la pensie, însă pentru mediul de business din România provocarea de a gândi pe termen lung trebuie să înceapă de pe băncile facultăţii. Îi provocăm pe studenţii de la facultăţile cu profil economic să scrie în cinci pagini despre cum îşi văd propriul viitor financiar şi despre soluţiile pe care le propun pentru a consolida conceptul de pensie privată în România“, a declarat Sorin Pâslaru, redactor-şef al Ziarului Financiar.
 
Iniţiativa NN este suţinută şi de Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi organizaţiile studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) şi Organizaţia Studenţilor Economişti.
 
Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din experţi şi reprezentanţi ai NN şi ai partenerilor.
 
Fondurile de pensii ale NN (atât cel obligatoriu, cât şi cel privat) administrează active de peste 9 mld. lei şi are aproximativ 1,8 milioane de clienţi.
 
Fondul NN de pensii obligatorii a închis anul 2015 cu un randament de 4%, fiind în top trei cele mai bune performanţe. De la înfiinţare, în mai 2008 şi până la 31 decembrie 2015, randamentul fondului este de 115%, cel mai mare din piaţă. Pe segmentul asigurărilor de viaţă NN are circa 250.000 de clienţi şi afaceri de 630 de milioane de lei anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO