Bănci și Asigurări

Noua lege a băncilor pentru locuinţe a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Noua lege a băncilor pentru locuinţe a fost promulgată...

Autor: Anelis Baciu

12.07.2018, 00:06 5033

♦ Statul român a plătit peste 100 mil. euro pentru clienţii băncilor de locuinţe în ultimii zece ani.

Noua lege a sistemului de econo­misire-creditare adoptată de Parlament la jumătatea lunii iunie a acestui an a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, ceea ce înseamnă că cele două bănci BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe mai trebuie să aştepte doar normele de aplicare a legii pentru a-şi relua efectiv activitatea şi a atrage noi clienţi. Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale trebuie să vină cu normele de aplicare a noii legi în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Noutatea pe care noua lege o aduce constă în obligativitatea clientului de a justifica utilizarea în scop locativ a primei încasate de la stat şi a dobânzii aferente acesteia. În caz contrar, clientul nu va primi prima de la stat care a rămas la 25% din valoarea sumei economisite într-un an, dar nu mai mult de 250 de euro, adică echivalentul unui depozit de 1.000 de euro. Justificarea în scop locativ trebuie efectuată în maximum şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO