Bănci și Asigurări

Numărul accidentelor a scăzut cu 72% în starea de urgenţă. Ce fac asigurătorii cu banii din poliţele RCA? COTAR acuză după ce ASF a informat guvernul privind posibila creştere a RCA dacă s-ar amâna plata poliţelor

Numărul accidentelor a scăzut cu 72% în starea de...

Autor: Mircea Nica

03.05.2020, 00:04 973

COTAR: Piaţa asigurărilor din România va suferi un colaps generalizat. UNSAR: Indicatorii de solvabilitate şi lichiditate ai companiilor membre respectă cadrul legal în vigoare. ASF: Sunt afirmaţii apărute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu realitatea, probabil şi din cauza intereselor economice din spate.

Eventuale creşteri ale tarifelor RCA, în con­tex­tul crizei coronavirusului, nu ar fi justificate în condiţiile în care numărul de accidente a scăzut în perioada stării de urgenţă cu peste 70%, în timp ce asigurătorii încasează în continuare poliţele RCA de la clienţi.

Confederaţia Opera­to­ri­lor şi Transporta­to­rilor Au­to­rizaţi din România (COTAR) a reac­ţionat în urma discuţiilor dintre Au­to­ri­ta­tea de Supra­ve­ghere Finan­ciară (ASF) şi Guvern privind posi­bi­litatea de suspen­dare a poliţelor RCA şi su­bli­niază un posibil pe­ricol al unui colaps pe piaţa asi­gură­rilor din cauza unei supra­ve­gheri ne­adec­vate, potri­vit infor­ma­ţiilor trans­mise de re­pre­zen­tanţii aso­ciaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO