Bănci și Asigurări

Numărul poliţelor de viaţă scade deşi creditarea ipotecară este la maximul ultimilor 12 ani

Numărul poliţelor de viaţă scade deşi creditarea...

Autor: Anelis Baciu

30.08.2018, 20:10 166
Aproximativ 1,6 milioane de români aveau o asigurare de viaţă la finalul lunii martie a acestui an, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, potrivit datelor agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Faţă de luna martie a anului trecut, numărul poliţelor de asigurare de viaţă a scăzut cu circa 4%. Scăderea numărului de poliţe pare un paradox, în condiţiile în care creditarea ipotecară, principalul susţinător al pieţei de asigurări de viaţă tradiţionale (de protecţie) trece printr-una dintre cele mai bune perioade postcriză. Băncile au acordat credite ipotecare noi în valoare de 6,3 milioane de lei în prima jumătate a acestui an, în creştere cu aproximativ 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Valoarea creditelor ipotecare noi acordate în prima jumătate a acestui an reprezintă un maxim al ultimilor 12 ani. Clienţii care accesează un credit ipotecar sunt obligaţi de către bancă să încheie o asigurare de viaţă, poliţa de asigurare având rolul de a plăti creditul în cazul decesului debitorului. 

Achiziţia unei asigurări de viaţă nu reprezintă de regulă o prioritate pentru români, în condiţiile în care beneficiile acesteia nu sunt vizibile imediat, susţin reprezentanţii companiilor din România. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO