Bănci și Asigurări

O bancă europeană s-a prăbuşit în 2018 după ce a pierdut 83% din valoarea de piaţă

O bancă europeană s-a prăbuşit în 2018 după ce a...

Autor: Alex Ciutacu

28.12.2018, 13:43 8577

Creditorul italian Banca Carige s-a prăbuşit în Milano după ce unul dintre cei mai mari investitori a blocat vânzarea unei participaţii din bancă în data de 22 decembrie, spulberând speranţele unei restructurări necesare, potrivit Bloomberg.

Acţiunile s-au prăbuşit atunci cu 19%, lăsând creditorul din Genova cu o valoare de piaţă de circa 79 milioane euro. În total, de la începutul anului banca şi-a pierdut 83% din valoare de la începutul anului.

5 minuni naturale din România apreciate de o lume întreagă - GALERIE FOTO

Cum vor arăta casele viitorului? Se ridică şi plutesc în caz de inundaţii - GALERIE FOTO

Unde este şi cum arată cel mai frumos Starbucks din lume - GALERIE FOTO

Instituţia financiară a propus la întâlnirea investitorilor să vândă acţiuni în valoare de 400 de milioane de euro, însă această propunere a fost blocată de Malacalza Investimenti, care deţine 27,5% din bancă, lăsând creditorul fără unul dintre principalii piloni ai planului de majorare de capital aprobat de Banca Centrală Europeană.

Board-ul băncii a anunţat că va informa reglementatorul cu privire la rezultatul votului şi că va continua să lucreze „în interesul clienţilor şi al acţionarilor”. Vicepreşedintele băncii, Lucrezia Reichlin şi un membru al board-ului, Raffaele Mincione, au demisionat săptămâna trecută din bancă după rezultatul votului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO