Bănci și Asigurări

Oana Petrescu a preluat conducerea retailului BCR

01.07.2010, 23:06 32

Oana Petrescu (foto) a preluat de ieri funcţia de vicepreşedintepe retail al BCR după ce şeful pe retail al băncii, cehul MartinSkopek, a fost promovat membru al comitetului executiv al ErsteGroup, acţionarul majoritar al celei mai mari bănci locale.

Petrescu, 41 de ani, este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Românea Băncilor (ARB) şi a coordonat până în prezent departamentul deoperaţiuni şi IT al BCR. Ea a fost cooptată în echipa de conducerea băncii de Erste, după ce deţinuse în trecut poziţii de managementîn zona diviziilor de servicii financiare la companiile deconsultanţă Arthur Andersen şi Ernst& Young. "În calitate devicepreşedinte executiv pe operaţiuni şi IT, Oana Petrescu a avut ocontribuţie semnificativă la structurarea proceselor interne deservire a clienţilor retail în diverse domenii precum operaţiuni,procesare tranzacţii bancare, extinderea şi optimizarea reţelei deunităţi sau dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie",potrivit reprezentanţilor BCR.

Skopek, 43 de ani, este cel care s-a ocupat de reaşezareaoperaţiunilor de retail ale băncii după preluarea acesteia de cătreaustriecii de la Erste. El a venit pe postul de vicepreşedinte alBCR în 2006 după ce anterior ocupase o poziţie similară în cadrulCeska Sporitelna, cea mai mare subsidiară a grupului Erste. De laViena, Skopek urmează să coordoneze operaţiunile de retail dinîntreaga regiune.

Începând de luna aceasta, Dominic Bruynseels, care conduce dedoi ani cea mai mare bancă locală din funcţia de preşedinteexecutiv, va prelua şi responsabilitatea de coordonare a reţelei deoperaţiuni şi IT. Bruynseels s-a ocupat de implementarea planuriloroperaţionale şi de sistem şi în cadrul Barclays, unul dintrejucătorii de top de pe piaţa britanică, de unde a fost recrutat în2008 de Erste.

Totodată, austriecii au creat un nou post de vicepreşedinteexecutiv la BCR responsabil cu managemnetul riscurilor, care va fipreluat luna viitoare de Michael Beitz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO