Bănci și Asigurări

Paul Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR: Drumul unei companii nu se împarte în sănătos şi nesănătos, ci este un parcurs sinusoidal, mai ales când apar evenimente pe care nu le poate controla

Paul Dieter Cîrlănaru: Cred că este important să conştientizăm dacă astăzi un business este robust în mod real sau este un factor contextual.

Paul Dieter Cîrlănaru: Cred că este important să conştientizăm dacă astăzi un business este robust în mod real sau este un factor contextual.

Autor: Roxana Rosu

03.08.2022, 11:00 178

Drumul unei companii nu se împarte în sănătos şi nesănătos, ci este un parcurs sinusoidal, mai cu seamă când apar evenimente pe care nu le poate controla, a declarat Paul Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

„Dacă putem interveni în aceste momente cu probleme ale com­pa­niilor şi putem să ajutăm cât mai multe companii să-şi revină mai repede este un win- win pentru toată lumea“.

CEO-ul CITR mai spune că s-a vorbit mult despre ce înseamnă rezilienţă sau antifragilitate în cazul unei firme, iar un rol important are zona de educaţie, cât şi partea de strategii. „Ce se întâmplă acum este că, printre altele, una dintre soluţiile pe care Uniunea Europeană le-a propus este o creştere a nivelului general valabil în toate ţările din UE cu privire la soluţiile în ceea ce priveşte redresarea, restruc­turarea şi astfel de situaţii, cazuri şi măsuri care să ajute într-o fază cât mai incipientă“.

În acest context, în ultima perioadă au existat măsuri de sprijin din partea autorităţilor care au permis multor companii care s-au confruntat cu dificultăţi să meargă mai departe fără a adresa problemele pe care le au.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO