Bănci și Asigurări

Peste 1.000 de clienţi ai Volksbank au cerut tribunalului suspendarea plăţii ratelor la credite

Peste 1.000 de clienţi ai Volksbank au cerut tribunalului suspendarea plăţii ratelor la credite

Autor: Alexandra Chelu

15.11.2010, 15:04 43

Peste 1.000 de clienţi ai Volksbank au depus la TribunalulBucureşti două cereri de chemare în judecată a băncii, pentrueliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, şi ausolicitat suspendarea plăţii ratelor la împrumuturi până lamomentul soluţionării litigiului, informează MediafaxBusiness.

Primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 7noiembrie 2011, fiind analizată posibilitatea introducerii uneicereri de preschimbare a acestui termen, potrivit unui comunicatremis agenţiei MEDIAFAX de casa de avocatură SCA Piperea şiAsociaţii, reprezentantul juridic al clienţilor.

În urma analizei convenţiilor de credit s-a decis introducereaacţiunii în vederea constatării caracterului abuziv pentru un numărde 25 de clauze. Acţiunea nu se limitează la clauzele introduse deSC Volksbank România prin actele adiţionale emise în aplicarea OUGnr. 50/2010, fiind avute în vedere, în principal, clauzelecontractuale existente anterior în convenţiile de credit. Citiţimai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO