Bănci și Asigurări

Piaţa de brokeraj în asigurări a crescut cu 10% în S1/2023, iar gradul de distribuţie s-a apropiat de 80%. Safety Broker rămâne liderul întregii pieţe de brokeraj, urmat de Destine Broker şi Marsh Broker

 Piaţa de brokeraj în asigurări a crescut cu 10% în...

Autor: Mircea Nica

23.10.2023, 19:33 225

Marsh Broker a făcut un salt în clasamentul din S1/2023, ajungând pe poziţia trei Dintre jucătorii din top 10 care Safety Broker, Marsh Broker, Campion Broker, Millenium Broker şi Porsche Broker au consemnat un avans de două cifre al volumului de prime brute intermediat Deşi la nivelul pieţei gradul de distribuţie a ajuns la aproape 80%, pe zona asigurărilor generale a depăşit 91%.

Piaţa de brokeraj în asigurări a crescut în primul semestru (S1) din 2023 cu 10%, faţă de perioada similară a anului trecut, până la un volum al primelor brute inter­me­diate de 7,16 mld. lei, gradul de distri­­buţie ajungând la aproape 80%, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) în raportul privind evoluţiei pieţei asigurărilor din S1/2023.

Comparativ cu prima jumătate din ultimii şase ani, gradul de distribuţie a ajuns la cel mai înalt nivel de până acum, ceea ce înseamnă că brokerii devin din ce în ce mai indispensabili privind vânzarea poliţelor de asigurări ale companiilor de asigurări. În ceea ce priveşte  segmentele principale, de asigurări generale şi asigurări de viaţă, gradul de distribuţie a atins şi aici cote maxime.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO