Bănci și Asigurări

Platforma 123Credit.ro, care facilitează accesarea unui credit de nevoi personale, de consum sau credit ipotecar a ridicat 3 mil. euro prin intermediul fondului de private equity Omnia Capital, în a doua rundă de finanţare

Autor: Alexandra Matei

06.09.2022, 13:48 914

În prima rundă de finanţare, platforma a fost susţinută cu 100.000 de euro de catre Şerban Oarză, fost CEO al RTC, sub Oresa Ventures. @ 123Credit.ro este un marketplace care calculează suma pe care o poate împumuta un client, compară în timp real ofertele băncilor şi facilitează aplicarea 100% online, fără deplasare la bancă.

Platforma 123Credit.ro, care facilitează accesarea unui credit de nevoi personale, de consum sau credit ipotecar, lansată la începutul anului 2022, a ridicat 3 mil. euro prin intermediul fondului de private equity Omnia Capital, într-o a doua rundă de finanţare.

Tranzacţia s-a facut prin estimarea veniturilor viitoare, iar evaluarea a fost de 42 mil. euro, la care s-a aplicat un risk premium discount. La finanţare au contribuit patru investitori, principalul fiind EAD.ro, iar proiectul a fost coordonat de Matei Ladea şi Bogdan Georgescu, parteneri ai Omnia Capital, asistaţi de casa de avocatura Jlaw, transmit reprezentanţii 123Credit.ro.

„Astazi 123Credit.ro face un pas important în transformarea digitală a creditarii din România. Ne bucurăm că am găsit oameni ca Omnia Capital, EAD.ro şi ceilalţi investitori care ne împărtăşesc viziunea şi le mulţumim că ne sunt alaturi în aceasta călătorie. Digitalizarea sectorului financiar reprezintă evoluţia naturală a lucrurilor, iar noi suntem bucuroşi să fim pionierii acestei schimbări. Consolidarea poziţiei 123Credit.ro în România aduce serviciile financiare mai aproape de oameni”, a transmis Duncan McGinley, unul dintre cei doi fondatori ai platformei de creditare.

El a pus bazele 123Credit.ro alături de partenerul său de business, Sebastian Piu, din dorinţa de a democratiza accesul la credite în România şi în Europa de Est. Platforma a fost susţinută în prima rundă de finanţare cu 100.000 de euro de catre Şerban Oarză, fost CEO al RTC, sub Oresa Ventures.

Acest proiect, comunică reprezentanţii 123Credit.ro, reuneşte în prezent peste 20 de instituţii financiare sub acelaşi acoperiş şi a obţinut investiţii ca startup fără venituri.

„123Credit.ro este primul marketplace care îţi calculează suma pe care o poţi împumuta, îţi compară în timp real ofertele băncilor şi facilitează aplicarea 100% online, fără deplasare la bancă, fiind un partener de încredere şi pentru bănci, întrucât le oferă clienţi pre-calificaţi prin algoritmi proprii de credit scoring”, detaliază reprezentanţii platformei.

În următorii trei ani, oficialii 123Credit.ro estimează că prin intermediul platformei sa vor acorda peste 1 mld. euro credite de consum şi ipotecare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO