Bănci și Asigurări

Plecare surpriză: Radu Topliceanu părăseşte BRD-SocGen unde coordona operaţiunile de retail ale băncii începând cu 2019

Plecare surpriză: Radu Topliceanu părăseşte...

Autor: Cristina Bellu

18.10.2022, 09:28 993

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, anunţă că Radu Topliceanu, Directorul General adjunct coordonator al activităţilor de Retail Banking, a decis să părăsească instituţia începând cu 15 decembrie, pentru o nouă provocare profesională în afara României.

Radu Topliceanu, unul dintre cei mai experimentaţi bancheri în domeniul vânzărilor din segmentul retail, a preluat conducerea operaţiunilor pe retail a BRD-SocGen începând cu august 2019, înlocuindu-l la momentul respectiv pe Gheorghe Marinel, după ce Consiliul de Administraţie al BRD-SocGen a decis încheierea mandatului acestuia.

“Urmărind obiectivele băncii, Radu Topliceanu a ajutat la crearea unei organizări retail omni-channel mai matură, care asigură satisfacţia clienţilor prin toate canalele şi produsele noastre. Banca îşi va continua activitatea în termenii strategiei sale de creştere Horizons 2025, care îşi propune să facă din BRD banca responsabilă care le oferă clienţilor soluţii financiare relevante şi personalizate printr-un model care combină prezenţa umană şi tehnologia digitală”, anunţă oficialii băncii .

Potrivit acestora, noul Director General adjunct Retail urmează să fie anunţat curând, conform planului de succesiune în vigoare la nivelul instituţiei.

BRD-SocGen operează o reţea de 481 de unităţi şi are active totale în valoare de 69 mld. lei (la 30 iunie 2022).

Instituţia a înregistrat în primul semestru (S1) din 2022 un profit net de aproape 617 mil. lei, în scădere cu 2% faţă de rezultatul din S1/2021, în timp ce la nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în S1/2022 de aproximativ 617 mil. lei, cu 1,4% mai mic faţă de câştigul din S1/2021.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO