Bănci și Asigurări

Premierul Ludovic Orban anunţă că va menţine prevederile OUG 114 referitoare la construcţii, dar va elimina taxele din energie, comunicaţii şi sistemul bancar

Premierul Ludovic Orban anunţă că va menţine prevederile OUG 114 referitoare la construcţii, dar va elimina taxele din energie, comunicaţii şi sistemul bancar

Autor: Teodor Bobei

02.12.2019, 14:44 7321

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcţiilor.

"Abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 114, fatidica Ordonanţă de Urgenţă. Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanţei 114 nu se duc în direcţia pe care ne-o dorim. Aici repet, aşa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând furnizorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici", a anunţat premeirul Ludovic Orban, luni, după şedinţa BEX.

Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării şi a suprataxării în domeniile bancare şi din domeniul comunicaţiilor, precum şi abrogarea Fondului de Investiţii.

"De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar bancar. De asemenea, obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicaţiior, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcţionarea pilonului 2 de pensii. Abrogarea prevederilor legate de fondul de «fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii», care a inventat existenţa unor bani care sunt doar pe hârtie şi care nu existpă în buget, pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru prezindeţiale a fost urmărită de fostul Guvern Dăncilă, a mai spus Orban.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanţei nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcţii.

"Din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea sectorului de construcţii pentu că toate companiile din domeniu au schimbat practiccontractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114", a conchis Orban.

De asemenea, după şedinţa BEx a PNL, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor.

Virgil Popescu anunţa la începutul lunii noiembrie, înainte să fie desemnat ministru al Economiei, că prima sa acţiune va fi abrogarea OUG 114/2018.

AFACERI DE LA ZERO