Bănci și Asigurări

Presiunea pe leu scade uşor: cursul coboară sub pragul de 4,32 lei/euro

Autor: Monica Juganaru

10.10.2011, 00:00 105

Leul s-a apreciat spre finalul sesiunii interbancare de vineri, iar cotaţiile au coborât uşor sub 4,31 lei/euro, însă mişcarea leului a fost mai temperată decât cea a valutelor din regiune, care au început să câştige teren după datele peste aşteptări privind piaţa muncii din Statele Unite. La deschidere, euro fusese cotat 4,3130 lei şi a urcat pe parcursul primei părţi a şedinţei de tranzacţionare, ulterior cotaţiile oscilând uşor pe fondul veştilor venite din SUA.

Numărul de locuri de muncă create în Statele Unite în septembrie a fost peste aşteptări, iar datele pentru lunile anterioare au fost revizuite în urcare, astfel că temerile privind intrarea celei mai mari economii în recesiune s-au redus, iar valutele din regiune au început să câştige teren în faţa euro. BNR a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,3146 lei/euro, cu aproape 0,2 bani peste cel din sesiunea anterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24