Bănci și Asigurări

Prima sanctiune de pe piata pensiilor private

29.10.2007, 18:41 14

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras avizul pentru 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii la cererea companiei de administrare, a comunicat institutia.
In urma analizelor interne, ING a considerat ca cei 41 de agenti au facut fraude in activitatea de vanzare a pensiilor private obligatorii (pilonul II) si a reziliat contractele de colaborare cu acesti agenti. De asemenea, ING a sesizat organele de cercetare penala, conform CSSPP.
Aceasta este prima sanctiune formala acordata de Comisie pentru vanzatorii de pensii de pe piata. CSSPP a tinut insa sa precizeze ca retragerea avizului pentru cei 41 de agenti a venit la initiativa ING Fond de Pensii si nu a Comisiei.
Printre fraudele realizate de agentii sanctionati de Comisie se numara falsificarea actelor de aderare, obtinerea sub presiune a semnaturii clientului, oferirea unei parti a comisionului de marketing catre client, pentru a-l convinge sa semneze si alte abateri legale. Conform legii pensiilor private, aceste activitati reprezinta infractiuni.
ING Fond de Pensii are in cadrul departamentului de operatiuni o echipa antifrauda, care controleaza procesul de vanzare si corectitudinea agentilor de marketing ai companiei. ING are in prezent cea mai numeroasa forta proprie de vanzari de pe piata pensiilor obligatorii, adica aproape 43.800 de agenti, dintr-un total de peste 245.000 de agenti de vanzare la nivelul intregii piete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO