Bănci și Asigurări

Primele rezultate după preluarea Credit Suisse: UBS a raportat un profit net de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în scădere cu 52% faţă de anul trecut

Primele rezultate după preluarea Credit Suisse: UBS a...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2023, 08:54 109

UBS a raportat un profit net de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în scădere cu 52% faţă de anul trecut, pe fondul unei probleme legate de litigii vechi. Acestea sunt primele rezultate ale băncii elveţiene de când a anunţat preluarea rivalului Credit Suisse.

Analiştii estimaseră că va înregistra un profit net de 1,75 miliarde de dolari pentru acest trimestru, potrivit Refinitiv.

Banca elveţiană şi-a majorat provizioanele de 665 de milioane de dolari în urma unei chestiuni litigioase legate de titlurile garantate cu ipoteci rezidenţiale din SUA.

"Performanţa noastră de bază solidă şi intrările puternice din acest trimestru demonstrează că continuăm să fim o sursă de stabilitate pentru clienţii noştri în perioade de incertitudine semnificativă", a declarat directorul general Sergio Ermotti, într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24