Bănci și Asigurări

Profitul Bank of Cyprus a scăzut la 2,1 mil. euro în trimestrul întâi

Autor: Ciprian Botea

24.05.2011, 23:31 114

Bank of Cyprus, sucursala locală a grupului cipriot cu acelaşinume, a obţinut în primul trimestru un profit net de 2,1 milioaneeuro, în scădere cu 30% faţă de perioada corespunzătoare a anuluitrecut din cauza creşterii cheltuielilor cu provizioanele.

Banca a pus deoparte 2,1 milioane euro pentru acoperireapierderilor din credite neperformante în primele trei luni, încreştere de la 1,3 milioane euro în intervalul ianuarie-martie2011, potrivit raportului trimestrial al grupului. Profituloperaţional al băncii a urcat uşor până la 4,7 milioane eurodatorită veniturilor mai mari din dobânzi.

Soldul creditelor acordate de Bank of Cyprus ajungea la 643milioane euro în martie, fiind cu 3% mai mare decât la sfârşitulanului trecut. Soldul a scăzut însă cu echivalentul a 20 mil. eurofaţă de martie 2011. Soldul depozitelor a crescut cu 37% în ultimulan şi a ajuns la 186 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO