Bănci și Asigurări

Profitul grecilor de la Piraeus în România a scăzut anul trecut cu 36%, la 2,1 mil. euro

Profitul grecilor de la Piraeus în România a scăzut...

Autor: Liviu Popescu

01.04.2015, 00:06 391
Piraeus Bank, un jucător de talie medie controlat de grupul elen cu acelaşi nume, a obţinut anul trecut un profit brut de 2,1 mil. euro (9 mil. lei), în scădere cu aproximativ 1 mil. euro faţă de finele anului anterior.
 
Pentru prima jumă­tate a anului trecut, banca raportase un profit de 6,4 milioane de euro, astfel că pierderile din al doilea semestru au ajuns la 4,3 milioane de euro. La finele anului trecut, activele băn­cii totalizau circa 2 miliarde de euro (8,8 mld. lei), Piraeus având o cotă de piaţă de aproximativ 2,5%. Acti­vele în­tre­gu­lui sistem bancar erau de 364 mld. lei în decembrie 2014.
 
Piraeus Bank a transmis indicatorii financiari într-un comunicat în care instituţia de credit nu oferă multe detalii legate de evoluţia acestora faţă de 2013. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii băncii nu au răspuns solicitării ZF privind volumul provizioanelor. Filiala locală a grecilor a vândut anul trecut credite de aproximativ 1,4 mld. euro, în scădere uşoară faţă de anul 2013, în timp ce volumul de împrumuturi noi acordate a ajuns la circa 300 mil. euro, în creş­tere cu 50% faţă de 2013.
 
Pe segmentul corporate, banca a dat cu 21% mai multe credite, în timp ce creditele retail au rămas pe un trend descrescător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO