Bănci și Asigurări

Promovare. Valentin Popovici a plecat de la BCR pe poziţia de head of FX trading and corporate treasury sales la Erste Bank

Cu o experienţă de peste două decenii în domeniul pieţelor financiare, Valentin Popovici a lucrat în trezorererii ale unor bănci de top, dar şi la BNR la începutul carierei.

Cu o experienţă de peste două decenii în domeniul pieţelor financiare, Valentin Popovici a lucrat în trezorererii ale unor bănci de top, dar şi la BNR la începutul carierei.

Autor: Claudia Medrega

18.10.2023, 10:30 447

Din 2013 şi până în acest an Valentin Popovici a fost director executiv pieţe financiare în cadrul BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active.

Valentin Popovici, care a fost timp de mai bine de un deceniu director executiv pieţe financiare la BCR, instituţie de credit controlată de Erste, a fost promovat pe poziţia de head of FX trading and corporate treasury sales la grupul austriac, la Viena.

Cu o experienţă de peste două decenii în domeniul pieţelor financiare, el a lucrat în trezorererii ale unor bănci de top, dar şi la BNR la începutul carierei.

La BCR, Popovici a lucrat aproximativ 13 ani, începând din 2010. În 2011, el era avansat pe postul de director executiv adjunct pieţe financiare la BCR, poziţie ocupată până în 2013, iar din 2013 şi până în 2023 Popovici a fost director executiv pieţe financiareîn cadrul BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active. Valentin Popovici fusese recrutat de BCR în anul 2010 de la Citibank, unde a fost dealer treasury sales and derivatives, anterior el lucrând şi pentru ABN Amro Bank (RBS) ca analist senior treasury global markets, în perioada 2004-2007. La BNR, lucrase ca economist între 2001 şi 2004, conform profilului lui de LinkedIn. Trezoreria, zona serviciilor tranzacţionale reprezintă un departament important în cadrul oricărei bănci. O altă promovare recentă este cea a lui Marian Ignat, care a ajuns tot la grupul austriac Erste, care controlează BCR, având funcţia de head of group retail transformation, după ce anterior a fost director executiv distribuţie retail la BCR, unde a lucrat timp de aproape 10 ani ocupând mai multe poziţii. Grupul BCR, care include a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru (S1) din 2023 un profit net de 1,1 mld. lei (225 mil. euro) în creştere cu 6,6% faţă de câştigul din primele şase luni din 2022, în condiţiile creşterii creditării şi a veniturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO