Bănci și Asigurări

Radu Brăgărea, UNIQA Asigurări de Viaţă: Cele mai dinamice produse sunt asigurările cu acumulare de capital garantată şi cele care sunt complementare produselor de creditare

ZF Bankers Summit 2023, ziua 3

Radu Brăgărea, UNIQA Asigurări de Viaţă: Cele mai...

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2023, 15:31 140

Pe piaţa asigurărilor de viaţă, cele mai căutate produse în această perioadă sunt asigurările cu acumulare de capital garantată, pe lângă produsele care sunt complementare produselor de creditare, a explicat Radu Brăgărea, vicepreşedinte al Directoratului UNIQA Asigurări de Viaţă, în cadrul ZF Bankers Summit 2023.

„Cele mai dinamice produse în ultima reme sunt asigurările cu acumulare de capital garantată şi de asemenea şi cele care sunt complementare produselor de creditare, unde urmărim ciclurile economice pe care banca le are în vânzarea produselor bancare”.

Cea mai mare parte a businessului de asigurări de viaţă UNIQA în România este gestionată printr-un parteneriat cu o bancă, însă compania utilizează şi alte canale.

„Majoritatea businessului din România pe partea de asigurări de viaţă este intermediată printr-un parteneriat strategic cu cei de la Raiffeisen Bank, dar accesăm şi alte canale de distibuţie, inclusiv canalul propriu de vânzare al UNIQA, brokeri şi aşa mai departe”.

Alte declaraţii:

  • Strategia noastră de a ieşi în întâmpinarea clientului este să fim omnichanel, clientul să ne poată accesa aşa cum este comod şi convenabil într-un anumit punct. Un client poate dori să ia legătura cu noi faţă în faţă, altă dată să ia legătura cu noi printr-un canal digital, iar din punct de vedere al marketingului ce putem face este să îi sprijinim pe cei care sunt faţă în faţă cu clienţii să fie mult mai mulţi şi mai bine pregătiţi.
  • Chiar dacă asigurările de viaţă nu sunt poate în locul pe care l-am dori să îl aibă în România, suntem pe drumul cel bun şi din punct de vedere al lucrurilor care trebuie făcute avem pe deoparte conştientizarea potenţialilor clienţi şi aplecarea fiecăruia dintre noi pentru a face planuri pe termen lung. Odată cu această planificare apare şi nevoia de economisire pe termen lung, nevoia de produse de asigurări, acumulare de capital, fonduri de pensii, protecţie pe termen lung. Şi la lucrul acesta muncim cu toţii de atâţia ani.
  • Statul poate juca un rol de catalizator şi de accelerator şi, de asmenea, prin oferirea de facilităţi fiscale care în anumite ări şi în anumite segmente de asigurare să facă mai eficient acest mecanism de acumulare prin scutirea de anumite taxe.
  • Cea mai mare provocare este să avem forţa de distribuţie lângă client.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO