Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank susţine că a acordat peste 2.300 de credite pentru clienţi prin IMM Invest în 2022, cu o valoare de aproape 600 mil. euro

Radu Ciocoiu, director corporaţii regionale şi sector public în cadrul Raiffeisen Bank

Radu Ciocoiu, director corporaţii regionale şi sector public în cadrul Raiffeisen Bank

Autor: Claudia Medrega

09.02.2023, 14:29 2729

Raiffeisen Bank a acordat în 2022  în cadrul programelor IMM INVEST un număr de 2.333 de credite pentru peste 2.000 clienţi din domenii de activitate foarte diverse, cu valoare aprobată de 592 mil. euro.

Raiffeisen Bank aminteşte că este unul dintre partenerii principali ai FNGCIMM, FGCR şi FRC în programul IMM Invest şi rămâne, încă de la aderarea la acest program în 2020, unul dintre jucătorii cheie din piaţă.

În 2023, banca îşi propune să păstreze dinamica anului precedent.

„Raiffeisen Bank a continuat să fie un partener activ în programul de garantare IMM INVEST PLUS, un număr record de clienţi beneficiind, atât de facilitaţi de capital de lucru, cât şi de investiţii, finanţări ce au contribuit în mod consistent la susţinerea şi dezvoltarea afacerilor lor în aceasta perioadă marcată de incertitudini şi provocări. Ne propunem ca şi în noul program ediţia 2023 să facilităm accesul rapid şi uşor al clienţilor noştri la sursele de finanţare necesare. Dincolo de cifrele pe care le comunicăm astăzi, cred că este necesar să consolidăm relaţia cu clienţii noştri, să le oferim relaţii de încredere şi colaborare şi prin programul IMM Invest la Raiffeisen Bank.", spune Radu Ciocoiu, director corporaţii regionale şi sector public în cadrul Raiffeisen Bank.

Soldul de credite al Raiffeisen Bank a înregistrat un avans de 27% după primele 9 luni din 2022 faţă de acelaşi interval din 2021, susţinut în principal de o creştere considerabilă a activităţii de creditare pentru clienţii corporaţii, de 55%.

Trendul de creştere este vizibil şi pentru clienţii IMM ai băncii al căror stoc de credite nete a înregistrat un avans de 19% (an la an), o contribuţie semnificativă având implementarea schemelor guvernamentale de garantare, mai ales IMM Invest.

În contextul în care Ministerul Finanţelor continuă sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM şi în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS până la 31 decembrie 2023, Raiffeisen Bank reafirmă angajamentul asumat încă de la debutul acestui program în 2020. Acest angajament este adresat direct clienţilor IMM, indiferent de industriile în care activează cu expertiza pe care o deţinem în toate aceste domenii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO